Opleiding | 26 dagen

MBO Beveiliger

Omschrijving
Inhoud
Doelen / Resultaten
Examen
Voor wie
Kosten
Cursusduur en -tijden
Docenten

Heb je altijd al het beveiligingsdiploma willen behalen maar heb je de stap nog niet gezet?

Wil je carriere maken in de beveiligingsbranche?

Wij helpen jou om het beveiligingsdiploma in jouw tempo te behalen. Dat betekent dat wij je gaan helpen om een goede planning te maken hoe je kunt leren om de examens te gaan behalen. Wij begeleiden je ook met veel persoonlijke hulp en ondersteunen je tijdens de gehele periode die nodig is om het beveiligingsdiploma te behalen. 

Wij kunnen het ons voorstellen dat je vragen hebt over de beveiligingsopleiding en de stage in de beveiliging, aarzel dan niet en blijf niet met de vragen zitten maar bel ons gerust even op. Wij helpen je graag.

Inschrijven of informatie vragen

Beveiligingsopleiding Roel

Mijn naam is Roël en ik heb de opleiding beveiliging bewust bij SoSecure gevolgd en dat was een hele goede keuze. De docenten zijn top en het vak proactief beveiligen was voor mij het hoogtepunt. De begeleiding die ik van SoSecure heb ontvangen was geweldig en ben trots dat ik het officiele beveiligers diploma heb behaald. 

Je kunt SoSecure bellen voor een afspraak zij helpen je altijd met een goed advies.

Inschrijven

Inhoud

In onze beveiligingsopleiding krijg je één dag in de week les (BBL) en in de overige dagen loop je stage bij een erkend leerbedrijf. De beveiligingsvakken worden in vijf lesblokken gegeven, zodat het lesrooster voor jou duidelijk en overzichtelijk is. Elk lesblok wordt afgesloten met een examen.

Wat moet je doen om het beveiligingsdiploma te halen?

Om het beveiligingsdiploma te behalen, ga je theoretische en praktische beroepsgerichte vakken leren. Onder de theoretische vakken vallen de beroepsgerichte vakken, MBO-vakken en twee keuzevakken. De beroepsgerichte vakken zijn Wet- en regelgeving, Veiligheid en Beveiliging en Waarnemen Basis.

De MBO-vakken zijn Nederlands 2F, rekenen 2F en Loopbaan & Burgerschap. De keuzevakken die wij aanbieden zijn onder andere Winkelbeveiliging, Weerbaarheid, Nederlands 3F.

De praktische vakken zijn Doelmatig optreden Basis en Specifiek Rapporteren Basis. Om jou goed voor te bereiden op deze praktijkexamens, oefenen wij veel tijdens onze lessen. Alle beroepsgerichte vakken worden geëxamineerd door het examenbureau de SVPB en de MBO-vakken en keuzedelen door SoSecure.

Lees hier meer over bij het kopje “examen”.

Vorm van lesgeven

De lessen van Wet- en regelgeving, Veiligheid en Beveiliging, Waarnemen Basis, Doelmatig Optreden Basis, Specifiek Rapporteren en de keuzedelen worden op school gegeven. De docenten geven les met veel praktijkvoorbeelden. Beveiligingsonderwijs leer je ten slotte van ervaren beveiligers.

De vakken Nederlands, rekenen, Loopbaan & Burgerschap worden voor een groot deel in de vorm van thuisstudie aangeboden. Je krijgt toegang tot een online leeromgeving waarin een op maat gemaakt lespakket wordt aangeboden ter voorbereiding van de examens. In sommige gevallen kun je een vrijstelling krijgen voor de MBO-vakken of beroepsgerichte vakken.

Stage

Tijdens de beveiligingsopleiding ben je verplicht om minimaal 320 uur stage te lopen bij een erkend leerbedrijf. Het lopen van een stage maakt deel uit van jouw beveiligingsdiploma. Tijdens de stageperiode leer je de theorie toepassen en werk je mee in het beveiligingsbedrijf. Zorg daarom dat je een leuke stageplek vindt. Je bent namelijk zelf verantwoordelijk voor het vinden van een leerbedrijf dat bij jou past.

Wil je weten of jouw leerbedrijf erkend is, klik dan hier. Je vindt hier de lijst van erkende leerbedrijven. Heb je een leuk leerbedrijf gevonden waar jij de stage wilt gaan lopen, dan gaan wij samen met het stagebedrijf jouw beveiligingspas aanvragen. Je wordt hiervoor gescreend door de politie. 

Gedurende jouw stage word je begeleid door een praktijkbegeleider vanuit jouw leerbedrijf en SoSecure. Tijdens je stage werk je samen met het leerbedrijf de opdrachten uit die in het praktijkwerkboek staan.

Wat verwachten wij van jou?

Om het beveiligersdiploma te behalen verwachten wij van jou dat je inzet toont tijdens de beveiligingsopleiding. Jij kunt van ons het beste onderwijs maar vooral persoonlijke begeleiding verwachten. Daar doen wij veel voor en de Onderwijsinspectie heeft ons dan ook beoordeeld als één van de beste opleiders van Nederland.

Schrijf je hier in

Beveiligingsopeliding diploma beveiliger

Mijn naam is Marcel en werk bij de gemeente Gouda. De beveiligingsopleiding van SoSecure is een echte aanrader, zij geven je veel persoonlijke aandacht en er is niets te veel. Daarnaast waren de lessen ook leuk en hebben we veel gelachen, dat heeft er voor gezorgd dat ik in 1 keer mijn beveiligingsdiploma heb behaald.

Als je SoSecure belt helpen zij je op een heel persoonlijke manier en dat voelt heel fijn !!

Inschrijven

Doelen / Resultaten

Het doel van de beveiligingsopleiding is dat wij jou helpen om jouw beveiligingsdiploma te behalen. Wat ons onderscheid ten opzichte van de andere opleiders is dat wij jou persoonlijk begeleiden en pas tevreden zijn als jij geslaagd bent voor het diploma beveiliging. Maar wij zorgen ook dat je vooral een gezellige en leuke leertijd hebt, want plezier bij het leren zorgt voor een beter resultaat.

Met het beveiligingsdiploma kun je gaan werken als beveiliger in de beveiligersbranche. Je kunt met het diploma veel kanten op, bijvoorbeeld werken als museumbeveiliger, gevangenisbewaker, havenbeveiliger, luchtvaartbeveiliger etc. Of zelfs bij het Ministerie van Defensie of Veiligheid en Justitie.

Ook wanneer je wilt doorgroeien om te werken als agent bij de Nationale Politie of als Buitengewoon Opsporingsambtenaar, is een beveiligersbaan een mooie opstap waarin je veel ervaring op doet.

Wil je verder leren? Dan bespreken wij samen met jou een persoonlijk loopbaantraject.

Ben je geïnteresseerd ? Vraag om onze studiegids

Rokin mensen bev 2

Kun jij het afwijkende gedrag uit deze groep halen? 

Wij leren je om de bijzondere methodiek Predictive Profiling toe te passen, zodat jij incidenten kunt gaan voorkomen.  

Wil jij ook Profiler worden? Neem dan snel contact met ons op.

Inschrijven

Examen

Van elk theoretisch en praktisch beveiligingsvak krijg je een examen.

De MBO-vakken en keuzedelen worden geëxamineerd door SoSecure:

 • Centraal Examen Nederlands 2F
 • Instellingsexamens Nederlands 2F (zakelijke brieven schrijven, presentatie en discussie)
 • Centraal Examen rekenen 2F
 • Loopbaan & Burgerschap
 • Examen van het keuzedeel Proactief Beveiligen / Nederlands 3F / Engels B1 etc.

De volgende beroepsgerichte vakken zijn theoretische examens en worden geëxamineerd door het onafhankelijke examenbureau SVPB:

 • Wettelijke Kaders
 • Beveiliging van objecten
 • Waarnemen basis
 • Praktisch handelen basis |   praktisch examen
 • Specifiek Rapporteren basis |   praktisch examen

De theoretische examens wordt op de computer afgenomen, in één van de vele examenlocaties van de SVPB. Zie hier een overzicht van de prijzen

De onderdelen van het praktijkexamen bestaan uit het maken van een waarnemingsrapport op de computer (Specifiek Rapporteren) en drie rollenspellen (Praktisch Handelen Basis) zoals het lopen van een veiligheidsronde, het kunnen omgaan met communicatiemiddelen, werken achter de balie, kennis van brandblusmiddelen enzovoort.

De praktijkexamens bij de SVPB mogen pas worden afgenomen wanneer je bent geslaagd voor alle theorie-examens (beroepsgerichte vakken, MBO-vakken en twee keuzedelen) en wanneer het praktijkwerkboek is afgetekend door het leerbedrijf en SoSecure.

Voor wie?

Wij bieden de beveiligingsopleiding voor volwassenen aan, dat houdt in vanaf de leeftijd van 18 jaar. Om deel te kunnen nemen aan de beveiligingsopleiding, moet je voldoen aan een van de onderstaande eisen:

 • Je hebt een diploma lbo, vbo, vmbo basis- of kaderberoepsgerichte leerweg, vmbo theoretische leerweg, mavo, mavo-vbo of vmbo gemengde leerweg.
 • Je hebt een diploma entreeopleiding of basisberoepsopleiding (MBO niveau 2).
 • Je hebt een bewijs dat je de eerste drie leerjaren van de havo of het vwo goed hebt doorlopen. Of je hebt een ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling.

Wij geven les in kleine groepen! Waarom? Om jou de juiste aandacht en begeleidng te geven tijdens de opleiding.

Onze begeleiding zal je helpen om de discipline en de motivatie te ontwikkelen om te gaan leren. Want wij weten als geen ander dat het best moeilijk is om een studie te volgen en te werken. 

Twijfel je of je kunt starten met de beveiligingsopleiding? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag.

Beveiliging is echt iets voor jou

Erik Oortje!

Wil jij ook persoonsbeveiliger worden of VIPs gaan beveiligen? Start dan hier jou carriere in de beveiliging en behaal je beveiligingsdiploma bij SoSecure. Het opleidingsinstituut die je echt helpt om het beveiligingsdiploma te behalen.

Wij helpen je niet alleen tijdens de opleiding maar ook daarna steunen wij je met raad en daad in het plannen van jouw carriere.

Inschrijven

Kosten

Omdat de kosten van de opleiding per persoon kan verschillen, door bijvoorbeeld vrijstellingen voor beveiligingsvakken, maken wij voor jou een voorstel op maat.

Liever in termijnen betalen? Dat kan zeker.

Het is mogelijk om de kosten voor de beveiligingsopleiding in termijnen te betalen en stemmen dat geheel af op jouw persoonlijke situatie.

Hierdoor kun je eenvoudig de opleiding volgen zonder zorgen te hebben over de betalingen.

Heb je hier vragen over, neem dan gerust contact met ons op.

In Termijnen betalen? Ja, dat kan !

Niet opletten4!

Wil je in termijnen betalen? Dat is geen probleem, wij helpen je om het mogelijk te maken om de opleiding te volgen.

Wij geven je de ruimte en dus de rust om zonder financiele zorgen de opleiding te volgen. Waarom doen wij dat zou je zeggen. Wij vinden het belangrijk om je te helpen bij het waarmaken van jouw droombaan.

Meer weten wat er mogelijk is?

Laat het dan weten door je hieronder in te schrijven.

Inschrijven

Cursusduur en -tijden

De opleiding duurt gemiddeld een halfjaar met één vaste lesdag per week. Je hebt les van 10.00 uur tot 16.00 uur.

De opleidingslocatie is in De Meern (Utrecht), Rijnzathe 8.

Wij hebben ook opleidingslocaties in Vaassen en Schijndel, waar bij voldoende aanmeldingen ook de beveiligingsopleiding gegeven kan worden.

Je kunt op meerdere momenten per jaar met de beveiligingsopleiding beginnen. Dit komt doordat wij werken met lesblokken van zes weken. Neem vooral contact met ons op om te vragen wanneer de eerstvolgende beveiligingsopleiding zal gaan starten.

Studiebelasting

De opleiding staat voor 1600 studiebelastingsuren. Dit betekent dat er ongeveer 1600 uur aan werk en studie tijdens de opleiding wordt gegeven. Dat is best snel en als je jezelf houdt aan ons schema is het prima te doen.

Deze uren worden verdeeld tussen lesdagen en stage uren. Hiervan zijn 120 uren begeleide lestijd (klassikaal) en zijn ten minste 320 uur tot 640 uur beroepspraktijk vorming (stage). Verdere tijd bestaat onder andere uit thuisstudie en het maken van huiswerk.

Docenten

Leen van der Plas - Het Team

Leen van der Plas

Marit Rutten - Het Team

Marit Rutten

Profiel - SoSecure

Patrick Nikolaas

Scroll naar boven