Opleiding | 2 dagen

Proactief Beveiligen

Omschrijving
Inhoud
Doelen / Resultaten
Examen
Voor wie
Kosten
Cursusduur en -tijden
Docenten

Omschrijving

De opleiding Proactief Beveiligen is een tweedaagse opleiding waarin wij een mindset verandering leren van reactief naar proactief. Je leert afwijkend gedrag te herkennen volgens de methodiek van Predictive Profiling. Andere onderwerpen die aan bod komen zijn klantvriendelijkheid en Red Teaming. 

Inhoud

Dag 1
Op de eerste dag wordt aandacht besteed aan het onderwerp proactief beveiligen. Wat is proactief beveiligen? Is dat alleen het kunnen herkennen van afwijkend gedrag of is het meer? En hoe gaat proactief beveiligen en predictive profiling dan in zijn werk? Er worden een aantal proactieve beveiliging onderwerpen besproken zoals:

 • Normen en afwijkingen
 • Criminele en terroristische planningscyclus
 • Security questioning
 • Red Teaming
 • Proactieve beveiligingscyclus
 • Mentale weerbaarheid (LEER-methodiek)
 • Klantvriendelijkheid

Om afwijkend gedrag te kunnen herkennen, zal je als beveiliger eerst “de norm” moeten kennen. Elke omgeving heeft zijn of haar eigen norm. Deze is afhankelijk van de cultuur en zelfs het tijdstip bepaald het normgedrag. Op de eerste dag leren wij je wat de norm in specifieke situaties is en hoe je de afwijkingen van de norm snel en effectief leert te herkennen.

Nadat je “de norm” en dus de afwijkingen kent, kun je achterhalen of de afwijkingen die je ziet een dreiging vormen of juist niet. Om hierachter te komen, zal de intentie van de tegenstander moeten worden achterhaald. Wij leren je om een klantvriendelijk gesprek te voeren om op deze manier achter de intentie van het vertoonde gedrag te komen.

Dag 2
Op de tweede dag gaan we de theorie van dag één in de praktijk zelf beleven. Je kruipt in de huid van een crimineel of terrorist en gaat door middel van een contextanalyse de norm en de afwijking via de proactieve beveiligingsmethodiek bepalen. De oefening wordt gehouden op een hoog risico object ergens in Nederland.

Doelen / Resultaten

Na het volgen van deze twee dagen ben je in staat om de methodiek van proactief beveiligen en predictive profiling in de basis te begrijpen. Proactief beveiligen is een onderwerp wat niet meer weg te denken is bij de competenties van een professionele beveiliger. Veel werkgevers vragen dan ook naar beveiligers die inzicht hebben in de proactieve beveiligingsmethodiek. 

Examen

Bij de tweedaagse Proactief Beveiligen opleiding wordt geen examen afgenomen. Na de opleiding ontvang je een certificaat van deelname.

Voor wie?

De opleiding is zeer geschikt voor beveiligers, Boa’s of agenten die willen doorgroeien en inzicht willen krijgen in de proactieve beveiligingsmethodiek. De leerstof is direct toepasbaar in de dagelijkse praktijk als beveiliger, Boa of agent.

Kosten

De kosten voor de Beveiliger Plus opleiding zijn € 795,- per persoon exclusief BTW. De opleiding kan nu ook BTW-vrij worden aangeboden.

Genoemde prijs is inclusief:

 • Lesmateriaal en benodigdheden;
 • Gastdocenten;
 • Consumpties zoals koffie, thee en frisdrank;
 • Lunch

Heeft u nog vragen en/of opmerkingen over de opleiding? Neem dan vooral contact met ons op.

Cursusduur en -tijden

De opleiding duurt twee dagen en wordt gehouden in De Meern (Utrecht), Rijnzathe 8.

De cursustijden zijn van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Bij voldoende aanmeldingen kan de cursus ook worden verzorgd in Vaassen of Schijndel. 

De cursus proactief beveiligen kan ook incompany worden aangeboden. Wilt u hier informatie over, neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Docenten

Leen van der Plas - Het Team

Leen van der Plas

Marit Rutten - Het Team

Marit Rutten

Willem Leeuwenkamp - Het Team

Willem Leeuwenkamp

Scroll naar boven