Opleiding | 1 dag

Radicalisering & Terrorisme I

Omschrijving
Inhoud
Doelen / Resultaten
Examen
Voor wie
Kosten
Cursusduur en -tijden

Omschrijving

In de ééndaagse training Radicalisering en Terrorisme I leert u vanuit een praktische benadering zelf ervaren hoe u signalen van radicalisering, extremisme en terrorisme kunt herkennen om mogelijk gewelddadige incidenten vroegtijdig te voorkomen. U werkt proactief aan preventie in plaats van reactief aan incidenten beheersing. 

Daarbij krijgt u handvatten aangereikt waardoor uw handelingsperspectief wordt vergroot als u mogelijke waarschuwingssignalen herkent en krijgt u inzicht in de methode van informatie-gestuurd handhaven in samenwerking met de politie en andere samenwerkingspartners. De opleiding is hierdoor direct toepasbaar in de dagelijkse praktijk.

Open inschrijving

SoSecure werkt met een open inschrijving voor de opleiding. De opleiding start bij aanmelding van tenminste acht personen. Wij werken met kleine groepen tot maximaal twaalf personen. Dit bevordert de interactie tussen de deelnemers en creëert het beste leereffect. 

De opleiding duurt van 10.00 tot 16.00 en vindt plaats op het kantoor van SoSecure. Het adres is Rijnzathe 8, 3454 PV, De Meern.

Inschrijven

Inhoud

  • U leert vanuit een praktische benadering zelf ervaren hoe je signalen van radicalisering, extremisme en terrorisme kunt herkennen om potentieel gewelddadige incidenten vroegtijdig te voorkomen.
  • U leert vanuit een andere mind-set (van repressief naar proactief) kijken naar gedrag van mensen, voorwerpen en situaties in uw werkomgeving.
  • U leert informatie verzamelen over potentieel gewelddadig extremistisch of terroristisch gedrag 
  • U leert hoe u informatie kunt verstrekken aan politie en/of ketenpartners.
  • U leert werken volgens de methode van informatie-gestuurd handhaven.

Doelen / Resultaten

Met deze training zorgt u ervoor dat u als boa breder inzetbaar bent. Uw kennis over radicalisering, extremisme en terrorisme wordt aanzienlijk vergroot en u kunt bijdragen aan de Nederlandse (contra)terrorisme aanpak.

Examen

Na afronding van de training bent u in staat om signalen van radicalisering, extremisme en terrorisme te herkennen, om mogelijk incidenten vroegtijdig te kunnen voorkomen.

U ontvangt een digitaal certificaat en uw naam wordt opgenomen in het BOA-register van het Nationaal Beveiligingsregister. U kunt hiermee uw vakbekwaamheid aan andere werkgevers bewijzen. 

Voor wie?

De opleiding is bedoeld voor de gemotiveerde boa die contact maakt met burgers in de openbare ruimte en meer wilt weten over de actuele onderwerpen van radicalisering, extremisme en terrorisme.

Kosten

De kosten voor leden van het BOA-ACP bedragen € 225,- exclusief BTW.
Bent u geen lid, dan zijn de kosten voor de training € 275,- exclusief BTW.   

SoSecure is door de ACP uitgekozen als een betrouwbare opleider die een hoge kwaliteit biedt. SoSecure is daarom lid van de BOA academie en dat biedt u vele voordelen. Lees hier het artikel over de BOA academie.

Cursusduur en -tijden

De opleiding Radicalisering & Terrorisme I betreft een ééndaagse opleiding.

Scroll naar boven