« Terug naar overzicht

Predictive Profiling implementeren in uw organisatie? Schrijf u snel in voor de volgende opleiding!

KMAR.jpgjan 2022

Op vrijdag 18 februari 2022 start de nieuwe opleiding Predictive Profling. Wilt u leren hoe u criminelen herkent? Wilt u een bijdrage leveren aan een veiliger Nederland en proactieve beveiliging in uw organisatie kunnen implementeren? Schrijf u dan snel in voor de post-hbo opleiding Predictive Profiling.

Predictive Profiling is een proactieve beveiligingsmethodiek om een mogelijk criminele of terroristische actie vroegtijdig te ontdekken door een analyse te maken op basis van waargenomen gedrag, informatie, situaties of voorwerpen.

 

Doel van de opleiding  

De post HBO opleiding Diploma Predictive Profiling heeft als doel om u de methodiek Predictive Profiling aan te leren. Na afronding van de opleiding bent u in staat om verdachte personen en situaties op basis van waarschuwingsindicatoren te herkennen en hier adequaat op te reageren. 

Bovendien krijgt u handvatten aangereikt om de Predictive Profiling methodiek binnen uw eigen organisatie, of die van uw opdrachtgevers te implementeren. U staat boven de stof en kunt uw management aanbevelingen doen om incidente te stoppen voordat het te laat is. 

 

Welke onderwerpen er komen aan bod? 

 • Methoden en Technieken van Predictive Profiling
 • Methoden & Technieken van Red Teaming
 • Waarschuwingsindicatoren ontwikkelen
 • Dreigingsanalyse maken op basis van Security Intelligence methodieken
 • Leugendetectie en Security Questioning: Wetenschap en Praktijk
 • Controlled Cognitive Engagement (CCE)
 • Radicalisering en Jihadisme
 • Oefenen met security questioning in de praktijk op een hoogrisicolocatie in Nederland *  N  I  E  U  W  *
 • Operationele Red Teaming oefeningen op een locatie in Nederland (SoSecure)
 • Examentraining en Oefententamen

Leerboek proactief beveiligen predictive profiling

Start van de opleiding

De post hbo-registeropleiding Predictive Profiling bestaat uit acht lesdagen en wordt gehouden op de locatie De Meern (Utrecht), Rijnzathe 8. De cursustijden zijn van 09.30 uur tot 16.00 uur. Onze locatie in De Meern (Utrecht) beschikt over een groot parkeerterrein waar u gratis kunt parkeren.  

De eerstvolgende post hbo-registeropleiding start in februari 2022.

 • College 1 : 18 februari 2022
 • College 2 : 4 maart 2022
 • College 3 : 18 maart 2022
 • College 4 : 1 april 2022
 • College 5 : 15 april 2022
 • College 6 : 29 april 2022
 • College 7 : 13 mei 2022
 • Inhaalcollege : 27 mei 2022
 • Examen Predictive Profiling Theorie op 3 juni 2022.

Er zijn nog maar een paar plaatsen beschikbaar. Schrijf u snel in via het online inschrijfformulier.

Praktijkopleiding met wetenschappelijke onderbouwing

In de opleiding is een balans tussen praktische ervaring en wetenschappelijke onderbouwing. Daarom nodigen wij kwalitatief hoogwaardige gastdocenten uit met relevante wetenschappelijke achtergrond, of praktijkervaring bij het implementeren van Predictive Profiling methodiek in de organisatie. 

 • J. (Justin) Piersma MSc, Security Questioning, Controlled Cognitive Engagement Trainer
 • Drs. W. (Wil) Houtzager, Human Resource, Next HRM
 • M (Mohamed). Zoundri & A (Abdelhak). Zoundri, Expertisebureau ZAUN -  Radicalisering, Extremisme en Jihadisme
 • W. (Willem) Leeuwenkamp MSc: Terrorisme / Red Teaming / Intelligence, SoSecure & Kenniscentrum Security Intelligence
 • L. (Leen) van der Plas, Predictive Profiling, SoSecure
 • Dr. B (Bennet) Kleinberg, Geheugen- en Leugendetectie, Universitair docent aan de University College Londen en Tilburg University

Wat vinden cursisten van de opleiding?

Dhr. Erik Voors is operationeel manager veiligheid bij de PI Ter Apel. Wij vroegen hem waarom hij voor de opleiding Predictive Profiling had gekozen. Dhr. E. Voors: "Ik heb mijzelf goed georiënteerd op de opleiding Predictive Profiling. Er was veel vergelijkingsmateriaal maar ik was er al snel uit. SoSecure staat als opleider absoluut aan de top van Predictive Profiling opleidingen. Ik had eerder een opleiding proactief beveiligen bij een ander bedrijf gevolgd. Predictive Profiling heeft mij direct gegrepen en ik wilde meer weten maar vooral een verdieping en verbreding van de methodiek leren. Mijn doel was dat ik boven de stof kon komen te staan en dat is ruimschoots gelukt. 

De reden dat ik voor SoSecure heb gekozen is dat je daar de methodiek leert zoals het bedoeld is en ook de methodiek om het toe te passen in jouw eigen omgeving. De opleiding was best pittig, maar met de stevige en persoonlijke begeleiding van de docenten erg goed te doen. Ik kon de docenten van SoSecure altijd bellen, zij namen dan ruim de tijd voor mij en werd dan super geholpen. Ik zou dan ook zo weer bij een volgende opleiding van SoSecure aan willen schuiven."

Nu je dit allemaal hebt geleerd, wat ga je er verder mee doen?

"Ik ben van plan de DPP-methodiek te implementeren binnen mijn organisatie. Ik heb daar niet alleen de theorie opleiding voor gevolgd, maar ook de praktijkopleiding. Wij worden nu geholpen om de methodiek geheel af te stemmen en te implementeren in de Penitentiaire inrichting Ter Apel. Daar hoort ook bij dat ik zelf in de proactieve beveiligingsmethodiek Predictive Profiling les ga geven voor de medewerkers in de inrichting. 

Kort gezegd; Een geweldige opleiding en top docenten waar ik elke les weer op het puntje van mijn stoel zat (Dhr. E. (Erik) Voors, Dienst Justitiële Inrichtingen).

Dhr. S. van Dokkumburg (Bureau Inlichtingen en Veiligheid, Dienst Justitiële Inrichtingen) vertelde ons het volgende. ''De houding van de docenten vond ik uitstekend. Ze triggerden mij om echt goed na te denken over de stof en mijn eigen praktijk. Ook zijn zij allen super gemotiveerd om mijzelf en mijn organisatie daadwerkelijk verder te helpen met deze methodiek om zo een verbetering slag te maken. Deze oprechte manier van onderwijzen en willen helpen komt meer dan prettig over. Ik kon altijd een belletje doen en de docenten stonden klaar om een vraag te beantwoorden of om een discussie aan te gaan waarna er weer lering getrokken kon worden: TOP.''

 

Meer weten over Predictive Profiling?  

Wilt u meer weten over de post-hbo opleiding Predictive Profiling? Of wilt u zich direct inschrijven? Vul dan het digitale inschrijfformulier in, of neem contact op met info@sosecure.nl

« Terug naar overzicht

Scroll naar boven