« Terug naar overzicht

NOKAS eerste Noorse beveiligingsorganisatie getraind in Predictive Profiling

feb 2022

SoSecure heeft in de week van 22 februari 2019 beveiligingsmedewerkers van het beveiligingsbedrijf NOKAS in Noorwegen als eerste getraind in proactieve beveiliging en de methodiek Predictive Profiling. NOKAS is één van de grootste beveiligingsbedrijven in Noorwegen en heeft daar onlangs G4S overgenomen. NOKAS bedient nagenoeg alle sectoren, waaronder ook de musea en erfgoed sector.

Beveiligingscontract Munch Museum

Nokas heeft  een nieuw contract afgesloten met het Munch Museum in Oslo waarbij de voorwaarde is gesteld dat de beveiligers die Nokas gaat leveren, proactief moeten beveiligen volgens de OGRI methodiek in de wijze waarop dat al in de culturele sector in Nederland gebeurd.  SoSecure heeft deze proactieve klantvriendelijke beveiligingsmethodiek al in 2006 in samenwerking met het Rijksmuseum en het Van Gogh Museum in Amsterdam ontwikkeld.

OGRI staat voor Observeren Gedragsherkenning Risicoanalyse en Interventie.

De NOKAS beveiligers,  die OGRI leerden te gebruiken en op zoek gingen naar de verdachte indicatoren van afwijkend gedrag , passend binnen de vastgestelde dreiging in die omgeving en vervolgens, met gebruik van hospitality en goede gesprekstechnieken probeerden de dreiging te ontkrachten, gaven aan dat dit een andere manier van werken is en veel meer uitdaging biedt dan het reactief wachten op incidenten. De mind-set was duidelijk veranderd, al na één dag training.

Direct na deze opleiding kwam vraag om meer opleiding en NOKAS te ondersteunen in het implementeren van de proactieve beveiligingsmethodiek Predictive Profiling. Al met een al een zeer positieve ontwikkeling  waarin Nokas en SoSecure gaan onderzoeken wat de verdere mogelijkheden zijn om een op maat gemaakte opleiding voor Noorse beveiligingsstandaarden te kunnen ontwikkelen gelijk aan de door SoSecure ontwikkelde doorlopende leerlijn Proactieve beveiliging : "Security Excellence"  in Nederland.

Proactieve kwaliteit voor Nokas Noorwegen

Nokas  wil de kwaliteit van beveiligen in Noorwegen naar een hoger plan tillen, niet alleen in de culturele sector maar in alle  sectoren, waarbij proactieve beveiliging, het voorkomen van incidenten, de nieuwe norm moet worden. 

Nokas heeft contact gezocht met SoSecure en al gauw was er een overeenkomst gesloten om NOKAS beveiligers die werkzaam zijn in de museale sector op te leiden. 

Nokas heeft een eigen opleidingsinstituut en het contract was er op gericht om te onderzoeken of  proactieve beveiliging, zoals die vanuit de visie en werkwijze van SoSecure wordt uitgerold, past binnen de werkwijze in de beveiliging in Noorwegen.

« Terug naar overzicht

Scroll naar boven