« Terug naar overzicht

Het Coronavirus en Nieuwe Kansen!

Header - Coronavirus en Nieuwe kansenmrt 2020

Afgelopen maandag hebben wij ons statement gepubliceerd omtrent het coronavirus en de maatregelen die wij op dit moment treffen. Heb werkelijk nooit gedacht dat we dit zouden moeten doen. Het is voor iedereen een vervelende en vooral onwerkelijke periode. Het coronavirus heeft een behoorlijke impact op het bedrijfs- en dagelijks leven. Ook op ons. Wij werken als SoSecure team op dit moment thuis en hebben het drukker dan ooit.

Deze nieuwe manier van werken geeft ons nieuwe inzichten en impulsen om als team samen te werken in ons vakgebied. Wij hebben drie keer per dag contact in een gezamenlijke online meeting en bespreken daar de lopende zaken.

Echter, wij ervaren deze situatie niet als een ongemak maar als een kans om (eindelijk!) eens een aantal zaken op te pakken en uit te voeren! Lees hieronder over de projecten die wij de komende tijd (in quarantaine) uitvoeren.

Koffie - Coronavirus en Nieuwe kansen

Online onderwijs

Op dit moment lopen er meerdere post-hbo-opleidingen (predictive profiling, analisten opleiding, radicalisering en terrorisme) en onze MBO-2 Beveiligingsopleiding.

Thee - Coronavirus en Nieuwe kansen

SoSecure is een officieel en erkende MBO onderwijsinstelling en valt dus onder het toezicht van de onderwijsinspectie. Op zondag 15 maart werd door de overheid besloten dat niet alleen het hoger onderwijs, maar alle onderwijsinstellingen gesloten moesten worden in verband met het voorkomen van de verspreiding van het virus.

Na overleg te hebben gehad met het ministerie van OCW en ons team is er besloten dat wij onze opleidingen wél door willen laten gaan, om vertraging voor de studenten te voorkomen. Zondag hebben wij onderzoek gedaan naar hoe we het onderwijs online kunnen aanbieden, uiteindelijk is er gekozen voor het online programma GoToMeeting.

Afgelopen maandag is het programma ingericht in de look-and-feel van SoSecure, meerdere malen getest zodat dinsdag de eerste online les gegeven kon worden! In 24 uur was het systeem operationeel!

Meeting - Coronavirus en Nieuwe kansen

Om de studenten niet teleur te stellen dat hun opleiding niet door zou kunnen gaan hebben wij het onderwijs op afstand aangeboden. De reacties zijn laaiend enthousiast en de studenten zijn blij dat hun opleiding en het behalen van het beveiligingsdiploma geen achterstand oploopt.

Daarbij moest er dinsdag ook een tussentoets voor het vak Beveiliging van Objecten afgenomen worden bij onze beveiligersopleiding. Normaal gebeurt dit nog 'ouderwets' met pen en papier maar ook hiervoor moest naar een digitale oplossing worden gezocht. Ook dit is gelukt en stiekem zijn wij best wel blij met het resultaat! Want digitaal kun je snel per student en klassikaal een overzicht van de behaalde resultaten zien waar hij/zij de meeste fouten maakt, individuele feedback geven en het cijfer is direct online berekend!

Dat brengt meer voordelen mee dan het nakijken met de bekende rode pen! En wat leuk is om te vertellen; alle studenten zijn geslaagd voor de eerste digitale afgenomen tussentoets!

Tussentoets - Coronavirus en Nieuwe Kansen

Wij zijn trots op het feit dat wij het mogelijk kunnen maken om in 24 uur om te schakelen naar digitaal onderwijs. Natuurlijk lopen we nog tegen wat kleine zaken aan, en is het even wennen om tegen een 'computer' te praten, dan tegen een volle klas. Wij zijn ondertussen aan het leren (ook online, hoe anders;-)) hoe je online les kunt geven. Hierbij de juiste digitale werkvormen kunt aanbieden, zodat de studenten de lesstof optimaal aangereikt krijgen. Maar op deze manier kan ons onderwijs en de opleidingen wel door blijven gaan en stellen wij onze studenten niet teleur!

Tweede druk - Leerboek 'Proactief Beveiligen en Predictive Profiling'

Eind 2018 is ons leerboek 'Proactief Beveiligen en Predicitve Profling' gepubliceerd. Dit leerboek wordt inmiddels door meerdere ROC'S en andere beveiligings instellingen ook op de Nederlandse en Antillen gebruikt voor het keuzedeel 'Proactief Beveiligen' bij de MBO 2 Beveiligingsopleiding en het aanleren van de methodiek Predictive Profiling. Er zijn nu ruim 800 exemplaren verkocht. Buiten dat het een leerboek is, wordt het ook door vele gebruikt als naslagwerk of als een verdieping op de methodiek van Predictive Profling.

Nu wij thuis in quarantaine zitten, is dit een mooie gelegenheid om de tweede druk van het boek te maken en een kwaliteitsimpuls te geven en recente voorbeelden bij te voegen!

Leerboek proactief beveiligen.jpg

Onderzoek, ontwikkeling en innovatie

Wij pakken deze tijd ook met beide handen aan om te innoveren en onderzoek te doen. Juist in deze tijden, is het dé tijd voor Onderzoek, Ontwikkeling en Innovatie. Zo kom je sterker uit deze vervelende crisis en kunnen we direct weer aan de slag.

Glas - Coronavirus en Nieuwe kansen

Internet Rechercheren en OSINT

De komende periode zullen wij een aantal nieuwe opleidingen op de markt brengen die al een aantal maanden op de ontwikkelingsplank lagen. Door deze ontwikkelingen groeien wij met onze producten en dienstverlening verder door in de breedte.

De komende periode worden in ieder geval de volgende twee de post HBO register opleidingen, docenten en gastsprekers aan u gepresenteerd:

  1. Ondermijning 
  2. Internet Rechercheren & OSINT 

Onderzoek Intelligence

Tot slot is het een mooie bijkomstigheid dat wij nu meer tijd hebben om onze onderzoekprojecten uit te werken. Wij zullen over verschillende onderwerpen een White Paper schrijven. Het eerste stuk gaat over de inzet van intelligence analysetechnieken vanuit de Security Intelligence methodiek. 

Mocht je geïnteresseerd zijn laat het gerust even weten dan reserveren wij al een exemplaar voor je.

Met vriendelijke groeten en blijf gezond,

Het SoSecure Team

« Terug naar overzicht

Scroll naar boven