« Terug naar overzicht

Hoe bestrijd je een veranderende vijand? Minister Koenders in gesprek met de NOS

Hoe-bestrijd-je-een-veranderende-vijand-Minister-Koenders-in-gesprek-met de-NOS.jpgjan 2016

In een interview met de NOS sprak minister van Buitenlandse zaken Bert Koenders over het anti-terreurbeleid. Koenders wilt sneller, operationeler en effectiever beleid tegen de terreur en de strijders die naar Syrië en Irak gaan.  

In de strijd tegen terreur, op anti-terreur conferentie, moet volgens Koenders o.a. antwoord gezocht worden op de volgende vragen: Waar worden de wapens gekocht? Hoe wordt er getelefoneerd? Hoe kunnen we zo snel mogelijk real-time ervoor zorgen dat er dingen voorkomen worden?

Deze zaken zijn essentieel om te beantwoorden in de strijd tegen terreur. De strijd is daarbij constant aan verandering onderhevig. Wapens worden op andere locaties gekocht, steeds weer worden nieuwe communicatietechnieken en versleutelmethodes gebruikt (als het online Playstation netwerk en TOR). Deze nieuwe methoden vereisen van de verschillende publieke-(en private)diensten een flexibele aanpak van werken om constant zaken te kunnen voorkomen.

SoSecure en het Kenniscentrum Security Intelligence begeven zich in de wereld van proactieve veiligheid  en innoveren door de laatste wetenschappelijke kennis toe te passen in de praktijk, om ook security te bieden tegen de nieuwste MO's van criminelen en terroristen. Informatiedeling zal dé sleutel zijn tot succes in deze strijd en is essentieel om informatiesturing en het voorkomen van incidenten mogelijk te maken. 

Datum: 14-01-2016

« Terug naar overzicht

Scroll naar boven