« Terug naar overzicht

ROC Tilburg gaat voor proactieve beveiliging

ROC-Tilburg.jpgmrt 2016

SoSecure leidt de volgende generatie proactieve beveiligers op

SoSecure verzorgde in het begin van dit jaar een serie colleges voor studenten van de school voor Orde en Veiligheid van het ROC Tilburg. Deze collegereeks was gericht op de functie en de plaats van proactieve inzichten in het vak van de Particuliere Beveiliger.

Schermafbeelding 2021-04-30 om 11.03.38

Studenten aan de opleiding Handhaver Toezicht en Veiligheid - Politie van het ROC Tilburg konden zich kwalificeren voor deelname aan deze exclusieve collegereeks door het behalen van excellente resultaten bij hun reguliere opleiding. Deze 'Excellence Groep' van het ROC Tilburg volgde een reeks colleges genaamd 'Security Awareness' met daarin belangrijke aspecten uit de Beveiliger Plus opleiding van SoSecure, evenals Mentale Weerbaarheid.

De heren Van der Plas en Weijers, docenten in de collegereeks, spreken vanuit een gecombineerde ervaring van ruim 40 jaar werk in Politie, Observatie, Infiltratie, Inlichtingen en Terreur. Deze ervaring in combinatie met de interactieve aanpak van zowel SoSecure en het Politie Opleidingen Centrum Nederland in het lesgeven maakte dat de opleiding voor de selecte groep studenten van grote waarde was.

De school voor orde en veiligheid van het ROC Tilburg heeft samen met SoSecure na gedacht over de nieuwe generatie handhaving en opsporing. Waar we het snel over eens waren was dat proactieve beveiliging en Predictive Profiling onderdeel moeten uit gaan maken van het onderwijs pakket.

In een pilot heeft SoSecure samen met het Politie Opleidingen Centrum Nederland een meerdaagse training verzorgd, waar alle aspecten van proactief inzicht en handelen centraal stonden. Ook hebben de leerlingen in de randstad een hoog risico object aangevallen waarbij zij in de huid van de kwaadwillende zijn gekropen. Hierdoor hebben zij zelf ervaren wat de kwade intentie en het afwijkende gedrag met hen doet.

« Terug naar overzicht

Scroll naar boven