« Terug naar overzicht

Opleiding BoCA en VoCA

Header - BoCa en VoCaokt 2020

Nieuwe opleiding BoCA (Basisopleiding Centralist Alarmcentrale) van start!

Op woensdag 6 oktober is via ons zusterbedrijf SPV de eerste groep cursisten gestart met de Basisopleiding Centralist Alarmcentrale (BoCA). Dit is een initiatief van Alarm Meldnet en SPV.  SPV is enthousiast over de samenwerking met Roel Maassen van Alarm Meldnet en verheugd dat een groep van zijn medewerkers deze nieuwe opleiding nu volgt.

De basisopleiding centralist alarmcentralist is een 4-daagse opleiding (op MBO 2 niveau). De opleiding is ontwikkeld door docenten die allen specialist zijn binnen het werkveld, in samenwerking met de onderwijsdeskundigen van SPV. De lesstof is volledig afgestemd op de actuele exameneisen van de SVPB. 

Met behulp van ons leerplein (e-learning) bieden wij kandidaten aanvullende studiemogelijkheden zoals proefexamens en oefenfilmpjes waarnemen ter voorbereiding op het examen. Met het BoCA certificaat kan de deelnemer aan de slag als gecertificeerd alarmcentralist.

De kracht van kennis en samenwerking

De ontwikkelingen op het gebied van cameratoezicht volgen elkaar snel op. Hiermee stijgt ook de behoefte aan gecertificeerde centralisten. Wij maken gebruik van de kracht van onze kennis en samenwerking en daarom wordt deze opleiding niet alleen door SPV maar ook door haar zusterbedrijven SOBA Security Opleidingen en SoSecure aangeboden.

Gezamenlijk kunnen wij op deze wijze de markt voorzien van een kwalitatief goede opleiding en de startmomenten optimaal benutten. Naast de vastgestelde startmomenten voor open inschrijving in De Meern en Schijndel  kunnen we deze opleiding ook altijd Incompany verzorgen of op andere locaties wanneer hiervoor voldoende belangstelling is.

SoSecure biedt ook in eigen beheer de opleiding Beveiliger 2 met het Keuzedeel Proactief Beveiligen aan.

Wil je weten hoe de opleiding wordt beoordeeld door de het Ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschappen? Lees dan dit ARTIKEL

Centralist is een onmisbare schakel

Het werken als centralist binnen een alarmcentrale is een verantwoordelijke functie. Het is een onmisbare schakel in de beveiliging. Effectief kunnen waarnemen en correcte afhandeling van meldingen zijn erg belangrijk. Daarnaast moet een centralist ook altijd goed op de hoogte zijn van de wettelijke kaders en technische aspecten. De opleiding BoCA bereidt de medewerkers hier goed op voor.

Verplichting van de werkgever

Om de functie van Alarmcentralist goed in te vullen stelt de werkgever de opleiding BoCA vaak verplicht. De werkgever dient een aanvraag in voor een tijdelijke pas en deze is 1 jaar geldig. 

Heeft u meer interesse in deze opleiding?

Meer informatie over deze opleiding kunt u vinden op onze website: www.SoSecure.nl  of bel/mail met één van onze opleidingsadviseurs of vraag naar Mevr. Marit Rutten of Leen van der Plas, tel.nr. 030 - 666 777 3 , email Info@SoSecure.nl

Zie ook het artikel in beveiligingsnieuws over de opleiding BoCA.

« Terug naar overzicht

Scroll naar boven